Kiev

Algemene informatie

Kiev is de hoofdstad en de grootste stad van Oekraïne en ligt in het noorden van het land. Er stromen twee rivieren door Kiev nl. de Dnjepr die de stad in tweeën splitst en de Desna rivier. Het samensmelten van oud en nieuw gebeurt hier heel subtiel zodat het je zeker niet stoort.
Het ontbreekt er niet aan cultuur, geschiedenis en natuur. Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken! Kiev heeft één internationale luchthaven Kiev Boryspil.
Het openbaar vervoer is de meest gebruikte vervoersmiddel, ook door de plaatselijke bevolking.
De meest gebruikte is de metro en je hebt ook nog de tram, de bus en de taxi.
De munteenheid van Oekraïne is de Hryvnia en er wordt Oekraïens gesproken. Je kunt met je bank- of creditcard zo goed als overal betalen. 

Verblijf

Als je in het centrum van Kiev gaat verblijven zal je meer moeten betalen dan aan de stadsrand. Je hebt talloze budget hotels, van een 1* hotel tot superluxe 5*hotels, jeugdherbergen, appartementen of vakantiehuizen. De prijzen liggen op de zelfde golflengte als andere steden.

Bezienswaardigheden

Het is niet dat je speciaal naar Kiev moet reizen om te shoppen, maar de laatste jaren komen er meer en meer winkelcentra en winkelketens bij. De populairste zijn het Globus, Mandarin Plaza, City Center en Metrograd. De souvenirwinkeltjes vindt je meestal in het centrum van de stad zoals in de Shevchenka Boulevard, Krasnoarmeyskayastraat en Kreschatikstraat. De meer geschiedenis en cultuur getinte bezienswaardigheden zijn:
- Het Staatsmuseum
- De Botanische tuin
- Het Graf van Askold
- Het Sint-Michielskathedraal
- Het Museum van de Grote Vaderlandse oorlog
- Het Sint Andrieskathedraal
- Het Sint-Vladimirskathedraal
- Het huis met de Chimaera’s
- De Kiev zoo
- Sjevtsjenko theater

Eten, drinken & uitgaan

Je hebt heel veel restaurants en eetcafés in Kiev waar je heerlijk kunt eten. Behalve de plaatselijke gerechten kan je hier ook uitstekend eten van de Franse en Italiaanse keuken. De specialiteiten van Kiev zijn Varenik, Pampushki en Borsjt. Een ander alternatief zijn de gekende fastfoodrestaurants zoals McDonalds en Quick. De Wodka is de nationale drank van Oekraïne en vloeit er rijkelijk. Daarnaast heb je ook bier en whisky. Er zijn heel wat hippe nachtclubs in Kiev waar je je uitbundig kunt uitleven. Voor diegenen die het eerder rustiger aan willen doen heb je de keuze tussen tientallen theaters, casino’s, cafés en bioscopen. 

Klimaat

Kiev kent een continentaal klimaat. In de zomermaanden schommelen de temperaturen rond 20 graden. De wintermaanden zijn hier heel koud met temperaturen ver onder het vriespunt. In de winter heb je dan een sneeuwtapijt dat maanden blijft liggen.